niedziela, 4 września 2016

Cześć
 Dzisiaj kolejny przepis na sernik( jedno z moim ulubionych ciast:) ), za to w wersji low carb, nam wyszło około 10 muffinserniczków, w porcji jest około 1 g węglowodanów, więc jeśli jesteście na diecie low carb, jeden czy dwa muffinserniczek nie podbije wam węgli:), przepis prosty wykonanie zajmuje około 1 godziny, wykonany w dwóch wersjach waniliowej i czekoladowej.

Hi
Today another recipe for cheesecake( one of my favorite cakes:) ). today will we in low car version, we make about 10 mufffincheesecakes, in one serving is 1 grams carbohydrates, so if You are on low carb diet, one or two muffincheesecake, will not raise the carbs!:), recipe is simple, take about 1 hour, made in two versions : chocolate and vanilla muffincheesecakes!


Potrzebujemy:                                                 We need:

Spód                                                               Base:
-4 jajka                                                           - four eggs
- 4 łyżki jogurty naturalnego typu greckiego,     - 4 tablespoons of greek yoghurt
- 1 łyżeczkę proszku do pieczenia,                    - 1 teaspoon baking powder
- słodzik,                                                           - sweetener


Masa serowa                                                              Cheesecake:
-300 gram serka wiejskiego,                                - 300 grams cottage cheese
- 200 gram jogurty naturalnego typu greckiego,    - 200 grams greek yoghurt,
-1/2 łyżeczki agar agar,                                        - 1/2 teaspoon agar agar,
- 1 laska wanilii,                                                   - 1 vanilla pod,
-słodzik                                                                - sweetener,
- 1 łyżka kakao w proszku,                                   - 1 tablespoon cocoa powder


Wykokanie:
  Oddzielamy żółtka od białek, po czym miksujemy żółtka z dodatkiem jogurtu na jasną kremową konsystencje, dodajemy słodzika, białka ubijamy na sztywną pianę, łączymy razem z żółtkiem i pieczemy w muffinkowej formie w  piekarniku nagrzanym do 180C około 20 minut. Miksujemy serek wiejski z jogurtem naturalnym, dodajemy agar agar, rozdzielamy na dwie miski, do jednej dodajemy laskę wanilii i słodzik, do drugiej, kakao w proszku i słodzik. Wylewamy masy serowe na upieczone bezy i pieczemy około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180C. Po ostygnięciu możemy zrobić polewy czekoladową( 1/2 szklanki kakao, 3 łyżki oleju kokosowe) lub mleczno- kokosową( 1/2 szklanki mleka w proszku, 3 łyżki oleju kokosowego, garść wiórek kokosowych) życzymy smacznego!


Realization:
 Separate egg yolks from egg white, mix yolks with greek yoghurt and sweetener until get light creamy texture, beat egg white stiff,mix yolks and egg white together, pour to muffin molds, bake in preheated oven 180C/ 356F about 20 minutes. Mix cottage cheese, greek yoghurt, add agar agar, divided into two bowls, to one add vanilla pod and sweetener, to other and cocoa powder and sweetener, pour on baked cake base and bake all together about 40 minuts in oven 180C/ 356F. After cool down, pour with chocolate coating( 1/2 glass of cocoa powder, 3 tablespoon coconut oil) or coconut - milk coating( 1/2 glass of milk powder, 3 tablespoon coconut oil, handful od coconut shredded) Enjoy!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz