piątek, 9 września 2016

Siema
 Kto nas z nie lubi omleta na słodko?! ja bardzo lubie:) spróbowałem na wszystkim robić omlet: różnych rodzajach mąk, kaszy, ryżu, jeszcze nie próbowałem na batatach, ale w niedługim czasie spróbuje to zrobić. Jak dla mnie najlepsze są omlety na blenderowanej kaszy jaglanej ( dzisiaj podam przepis) i na mące ryżowej ( omlet jest bardzo delikatny, przepis zamieszczę w przyszłości).

Hi
I have a question?! Who amoung Us doesn't like sweet omelette?! I love omelette!!:) I tried on a variety of flours: wholewheat, buckwheat, etc., rice, buckwheat, groats, I didn't try make from sweet potatoes, but soon I will try that kind omelette. For Me the best omelette is from millet( today recipe) and from rice flour ( omelette is very delicate, soft, maybe next recipe will be rice omelette)


Potrzebujemy:                                                                       We need:
 - 3 jajka,                                                                         - three eggs,
 - 70 gram kaszy jaglanej,                                                 - 70 grams millet (2,50 oz),
 - 2 łyżeczki kako,                                                            - 2 teaspoon cocoa powder,
 - 5 tabletek słodzika,                                                       - 5 tabletes sweetener,
 - do wyboru:                                                                   - Optional:
- rodzynki,                                                                       - raisins,
- masło orzechowe,                                                          - peanut butter,
- wiórki kokosowe,                                                          - coconut shredded,
- odżywka białkowa.                                                        - whey


Wykonanie:

Kaszę jaglaną gotujemy około 13 minut ( pamiętamy o przepłukaniu jej przed gotowaniem zimną wodą, a potem wrzątkiem aby straciła goryczkę) odcedzamy blenderujemy na kremową konsystencję, żółtka oddzielamy od białek, żółtka ubijamy na jasny krem dodajemy kakao, słodzik, ( na co tylko mamy ochotę)wszystko mieszamy, białka ubijamy na sztywną pianę, mieszamy delikatnie i wylewy na palenie teflonową, smażymy bez tłuszczu z obydwu stron, polewamy odżywką białkową z jogurtem naturalnym posypujemy orzechami, rodzynkami , wiórkami kokosowymi, smarujemy masłem orzechowym i robimy masę:) Pozdrawiam, Smacznego!


Realization:
Millet boiled about 13 minutes ( remember before boiling millet pour with cold water and boiling water, lose taste of bitterness)drain off, mix until cream texture, separate eggs yolks from eggs white, yolks mix to light creamy texture, add cocoa powder, sweetener, ( what do You want to add:) dont be shy:) ) all mix toghether, eggs white beat stiff, add delicate to others ingredients, mix and pour to hot pan ( dont use oil!) fry on both sides, pour with natural yoghurt mix with whey, raisins, coconut shredded, walnuts, peanut butter and gain muscles!:) Cheers and Enjoy!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz